Στατιστική
OS: Linux t
PHP: 5.3.10-1ubuntu3.13
MySQL: 5.5.28-0ubuntu0.12.04.3
Ώρα: 14:24
Μέλη: 3
Επιτυχία: 1654389
Νέα: 1737
Σύνδεσμοι: 31

 

Αρχική

"Des Hommes et des Dieux" 10.3.2011   Εκτύπωση  Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Αξιολόγηση χρήστη:starstarstarstarstar / 0
Λιγότερο Περισσότερο

100.000 αντίτυπα DVDs  σε μία εβδομάδα

"Des Hommes et des Dieux"

 

Πατήσετε εδώ

 


Η ταινία « Θεοί  και Άνθρωποι "  ακολουθεί  σταδιοδρομία "μπεστ σέλλερ’’ υπό μορφήν  DVD. Σύμφωνα με την  ανακοίνωση της Warner,  στις 2 Μαρτίου,  μέσα σε μία εβδομάδα, πουλήθηκαν  100.000 αντίτυπα.  "Για  τραγωδία αυτού του τύπου, το επίτευγμα αποτελεί μοναδική εξαίρεση."

Το δραματική  απεικόνιση  του Xavier Beauvois κέρδισε τρία
César: της καλύτερης ταινίας, αλλά και εκείνα της καλύτερης  εικόνας  και του δεύτερου ανδρικού ρόλου (ηθοποιός Michael Lonsdale). Προηγουμένως,  η ταινία είχε κερδίσει το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.
 

Ως γνωστόν,   η  ταινία  αυτή,  όταν έκανε το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους, σημείωσε επιτυχία - με 3,2 εκατομμύρια εισιτήρια το περασμένο έτος στην Γαλλία. Ήταν μάλιστα το τέταρτο μεγαλύτερο ‘’γαλλικό χτύπημα’’ του έτους.

Οι «Θεοί και Άνθρωποι» εκτυλίσσουν στην οθόνη τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής των επτά   τραπιστών μοναχών  του κοινοβίου  της Notre-Dame του  Atlas Tibhirine -χωριό της δυτικής Αλγερίας, μέχρι την δίωξή τους  και την  
δολοφονία τους στο 1996.

Εκτός  όμως από τα 3,2 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία, έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εισιτήρια   σε άλλες χώρες, μη υπολογιζομένων των  χωρών της Αμερικής και της Ιαπωνίας.

Προς σύγκριση, ας σημειωθεί ότι χρειάστηκαν εννέα εβδομάδες για την επίτευξη των 95.000 αντιτύπων  DVDs της   ταινίας  "The Concert", όμορφη δημοφιλής επιτυχία με γύρω στα 2 εκατομμύρια τηλεθεατές στους κινηματογράφους ( Warner).

 (Πηγή: CEF)