Στατιστική
OS: Linux t
PHP: 5.3.10-1ubuntu3.13
MySQL: 5.5.28-0ubuntu0.12.04.3
Ώρα: 15:19
Μέλη: 3
Επιτυχία: 1652887
Νέα: 1737
Σύνδεσμοι: 31

 

Αρχική

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 8.5.2011   Εκτύπωση  Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Αξιολόγηση χρήστη:starstarstarstarstar / 1
Λιγότερο Περισσότερο

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

διακόνου

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

 

·        

 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

διακόνου

ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΜΑΡΑΓΚΟΥ

 

 

·                     Γεννήθηκε στην Αθήνα την 17ην Μαρτίου 1932, από γονείς καθολικούς. Υπήρξε τρόφιμος του Μικρού Ιεροσπουδαστηρίου. Αφού εγκατέλειψε το Ιεροσπουδαστήριον, έγινε Ραδιοτηλεγραφητής και στη συνέχεια άσκησε το επάγγελμα του χρυσοχόου.

·                     Με την σύζυγό του Ελένη απέκτησε δύο παιδιά. Ένα αγόρι και μία κόρη.΄Ο, τι δεν είχε  γίνει ο ίδιος (δηλαδή ιερεύς) επεδίωξε να το   εμπνεύσει  στον υιό του. Αλλ΄ο Θεός καλεί…

·                     Ό ίδιος μετά, μεσήλικας πλέον, μιμνησκόμενος τα του Μικρού Ιεροσπουδαστηρίου,  με επιμονή και υπομονή και άσκηση  καλλιεργούσε -  ως σύζυγος  και ως  πατέρας - την ιδέα να  αξιωθεί  να λάβει τουλάχιστον το μυστήριον της διακονίας. Από τα πρώτα μελήματά του η Ψαλτική.  Κοντά σε δάσκαλο βυζαντινής μουσικής  μυήθηκε στην  μυστική εκφραστικότητα του βυζαντινού μέλους, το οποίον στηριζόταν από την εκπληκτική φωνή και ερμηνεία του.

·                     Η συγκατάθεση του επισκόπιου μετουσίωσε το παιδικό όνειρό του σε πραγματικότητα. Την 11ην  Απριλίου 1996, ηξιώθη να χειροτονηθεί διάκονος από τον Επίσκοπο  Ανάργυρο στον ναό «Αγίας Τριάδος».

·                     Δυστυχώς,  σύντομα βαρειά αρρώστια  τον κράτησε επί πολύ μακρυά από τα πνευματικά δρώμενα στον ναό, όπου ευλαβικά  και φωνητικά συνέβαλλε τα μέγιστα στην μεγαλοπρέπεια των ιερών ακολουθιών.

·                   Την  δε 6ην  Μαΐου 2010 εξεδήμησεν εις Κύριον.

  

 

ΚΑΙ

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ  ΧΑΛΚΑΡΗ