Στατιστική
OS: Linux t
PHP: 5.3.10-1ubuntu3.13
MySQL: 5.5.28-0ubuntu0.12.04.3
Ώρα: 01:36
Μέλη: 3
Επιτυχία: 1657170
Νέα: 1737
Σύνδεσμοι: 31

 

Αρχική

ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ 13.5.2011   Εκτύπωση  Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Αξιολόγηση χρήστη:starstarstarstarstar / 0
Λιγότερο Περισσότερο
12 Μαΐου 2011 - Ρωσία
ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ: Πρόγραμμα ανοικοδόμησης Ναών

 


Στις 29 Απριλίου τρέχ.έ. κατά την πρώτη συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ταμείου Ανοικοδομήσεως Ναών  στην Μόσχα», στην οποίαν συμπροεδρεύει ο Δήμαρχος Μόσχας μαζί  με τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,ο δήμαρχος  Serge Sobyanin  διαβεβαίωσε,  ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος για τη δημιουργία 200 νέων ορθόδοξων ναών στην Μόσχα.

Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ναού του «Χριστού Σωτήρος» στην Μόσχα. Ο  δήμαρχος ανακοίνωσε ότι δεκαπέντε αγροτεμάχια είχαν ήδη δοθεί στο Πατριαρχείο για την κατασκευή Ναών και ότι  με άλλο  διάταγμα, που υπεγράφη πρόσφατα,  αποδίδονταν   ακόμη πέντε οικόπεδα. Η ίδια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για ογδόντα επιπλέον οικόπεδα.

Ο  Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι ο αριθμός των Ναών στην Μόσχα είναι  από τους χαμηλότερους στην Ρωσία: αντιστοιχεί «ένας Ναός προς 35.200 πιστούς. Σε μερικές δε περιοχές της πρωτεύουσας:  ένας Ναός προς 150.000 – 200.000 πιστούς… Πρέπει να αναβιώσει η Εκκλησία μας όχι ως   στοιχείο του εθνικού μας φολκλόρ, ούτε για να τελούνται απλά τελετές, αλλ΄ έπειδή  ο λαός μας απαιτεί από την Εκκλησία να στηρίζει  με υπευθυνότητα αξίες συγκεκριμένες,  σαφείς και ευκρινείς, ώστε να μπορεί να βιώσει και η κοινωνία…Κανένας νόμος δεν  γίνεται σεβαστός, κανένας  εγκληματίας δεν μπορεί να επανορθώσει,  καμία μορφή διαφθοράς δεν μπορεί  να καταπολεμηθεί,  εάν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν αρχίσει με υπεύθυνο τρόπο να διορθώνει τον τρόπο συμπεριφοράς του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για την κατασκευή των Ναών»  στη Μόσχα,  αποτελείται – εκτός  από τον Πατριάρχη και τον Δήμαρχο  Μόσχας ως συμπροέδρους – και  από τον επικεφαλής  της Διαχειρίσεως της Προεδρίας   αρκετούς υπουργούς της κυβερνήσεως Πούτιν, καθώς και διευθύνοντες συμβούλους των μεγάλων εταιρικών επιχειρήσεων της Ρωσίας.  Και πολλοί ακόμη πολίτες που είναι από  τα μεγαλύτερα ηθικά «κεφάλαια» της σημερινής Ρωσίας

. (Πηγή: SOP)